Sinds 3 juni van dit jaar ben ik gaan verlangen naar een ‘Toshiba 1550’ kopieermachine. Want vanaf dan lees ik minstens één ‘zkv’ van A.L. Snijders per dag en ben ik gaan houden van de illustraties van Roland Sips in de mooie uitgave van ‘Wapenbroeders’. En ik heb me voorgenomen om minder te fotograferen en meer te recycleren want ik ben immers geen fotograaf. Maar ook een dichter of een zanger houdt van een mooie begeleidende prent bij zijn publicaties.

Ik heb de betekenis van ‘een autarkische geest’ moeten opzoeken toen ik het zag staan en ik kan er mij nu wel iets bij voorstellen.

Roland sipsOrkaan ‘Page’ van Roland Sips

Autarkie’ (Gr.), v., zelfgenoegzaamheid, zowel in filosofische en psychologische, als (in ’t bijz.) in economische zin: streven van een staat om geheel onafhankelijk te zijn van invoer uit het buitenland, streven naar de gesloten staathuishouding.